Superweekend på SSRK dubbelutställning i Kramfors

Två-dagars utställning i Kramfors 9-10 oktober med väldigt fina resultat i båda raser. Totalt hade vi 4 CERT, 1 reserv-CERT, 2 BIM och BIS/BIM4 med oss hem!

🖤Eatons Royal Crown, 2 CERT, 2:a bästa hane båda dagar.

💛 Wahnahnish Crazy in Love, 1 CERT, 1 reserv-CERT, 1 BIM och 4:a i BIS/BIM finalen.

🤎Wallwein’s Roaring Meg, 1 CERT och 1 BIM.

Stort tack till domarna Joakim Ohlsson and Börje Johansson för er uppskattning av våra hundar.

Mr Single är här

Svea (Cold-Case No One Knows) har valpat. I fredags den 20 augusti kom en valp ut, en svart hane. Vi har misstänkt att det kanske inte var så många eftersom hon inte var så rund om magen. Både mamma och valp mår jättebra! Eftersom han inte har några syskon så har han några gose-djur att mysa med. Han är ju då också ensam vid ”matbordet” och äter massor, så han är rätt ”kraftigt byggd” som det brukar heta *ler*. (Han är tingad.)

Mer info

Superdag för vår amerikanska cocker

Eatons Royal Crown & Anna

Eatons Royal Crown blev Bäst i rasen och 3:a i gruppfinalen på SKK Södermanlands kennelklubbs inofficiella utställning för alla raser i Strängnäs 14 augusti. Tack till Cindy Pettersson som dömde. Totalt var det 356 anmälda hundar.

Eatons Royal Crown was Best of breed and group-3 at the Sodermanlands kennel club’s all breed open show in Strängnäs on August 14th with a total of 356 entered dogs! Thank you to the judge, Cindy Pettersson for your lovely words.

photo: Stefan Johansson

To the right: BOB Eatons Royal Crown, breeder & owner Anna Geschwindt Eriksson.
To the left: BOS Karisgårdens Parti Tribute, breeder & owner Annie Linderson
Judge Cindy Pettersson in the middle.

Jippi, vilken utställningspremiär!

photo Håkan Dahlin

Efter 1,5 års uppehåll genomfördes den första hundutställningen i Västerås den 17 juli 2021. Våra ungdomar som hittills aldrig har varit på utställning på grund av pandemin fick göra premiär.
Jag är väldigt stolt över vår ”chokladbit” Wallwein´s Roaring Meg (US Ch Big Skys Stone Kutter – SE JV-19 Wallwein’s Il Sassi Rosso) som vid 16 månaders ålder debuterade med att bli bästa tik med cert, nordiskt cert och BIM.

photo Håkan Dahlin

Eatons Royal Crown (DK V-19 Kungsljuset Rodeo Drive – SweShCh Cold-Case Yours to Keep) debuterade också, bara 10 månader gammal. Efter ett uppehåll på 13 år i uppfödargärningen så föddes en kull amerikanska cocker spaniel valpar under förra året. ”Abbe” stannade hos oss och det känns extra roligt att få visa upp sin egen uppfödning. Han vann juniorklassen med Ck och blev 3:e bästa hane.

Tack för alla grattis under dagen!

Det var en extremt varm dag med cirka 30 graders värme och nästan ingen skugga alls på utställningsplatsen. Så husse och Meghan åkte till sjön och tog en simtur på kvällen.
Det var hon värd.

Labs, present and past

Present
So proud and happy to share our lives with these labradors. We can’t wait until all dogshows and other activities will start. We are planning for some showtraining for spaniels and retrievers here at Stora Väsby, more info will come.
At the moment we’re just enjoying our dogs at home.

Upper left corner: Wahnahnish Crazy in Love
Right corner: SweShCh NV-15 Follies Wilson
Bottom: Wallwein’s Roaring Meg

This is a breeze from the past
Miss them..

To the right: SweShCh NorwShCh Eatons Backyard Baby (born year 2002)
To the left: Her daughters Eatons Hildegard and Eatons Heidi (born 2005)

Våren är kärlekens tid

Christian och Fanny, som är husse och matte till Frans*, delar med sig av en sån underbar bild från deras bröllop i maj.
Frans bar fram ringarna till brudparet under vigseln och visst syns det på bilden att han tar sin uppgift på största allvar?

Bilden illustrerar verkligen hur härliga amerikanska cocker spaniels är att leva med. De vill vara nära sin familj, i händelsernas centrum och gärna ha allas uppmärksamhet.

Grattis och lycka till Christian & Fanny!

* Frans: Eatons Royal Highness
( DKV-19 Kungsljuset Rodeo Drive – SweShCh Cold-Case Yours to Keep)

American Cocker meetup på Stora Väsby

På söndagen den 23 maj träffades vi; Marcus, Jennifer och jag för en American Cocker meetup här på Stora Väsby. Vi är tre uppfödare som föder upp och delar intresset för amerikansk cocker spaniel, men alla tre har även engagemang i andra raser. Lång tid har gått sedan i stort sett alla aktiviteter med hund ställdes in på grund av den pågående pandemin. Många av oss aktiva med hund saknar verkligen att få kunna träffas, träna våra hundar, se varandras hundar och samtala om vårt stora gemensamma intresse.

Från vänster: Marcus Karlsson, Cold-Case kennel, Jennifer Bandell, Kungsljuset kennel och Anna Geschwindt Eriksson, Eatons kennel.

Enligt planeringen initialt skulle vi vara några fler den här dagen, men med osäkra väderprognoser gick det inte att garantera att vi skulle kunna vara utomhus hela tiden. Så det blev vi tre. Den här dagen hade vi med oss några av våra nerklippta hundar samt valpar och unga hundar som behöver träna på att träffa andra hundar och uppleva nya miljöer.

Förmiddagen ägnades åt de unga hundarna som fick träna på att stå på bordet och träna lite ringträning inför att utställningarna ska öppna upp igen. Jättekul att titta på de något äldre nerklippta hundarna också. Andra perspektiv och ett nytt sätt att uppleva hundarna på än när de är fullpälsade. Så intressant och lärorikt.

Spåra och apportera

Efter lunch med grillade viltburgare och tillbehör var det dags för lite ”prova-på” för våra valpar och unga hundar. De fick prova att spåra rådjursklöv och att apportera en liten rapphöna. Alla hade stort intresse och var duktiga, även fast någon tänkte döda rapphönan en extra gång till.

”Signe” (Kungsljuset Savage Love) 5 mån

Här är några fler blandade bilder från dagen och som du ser var det inte spaniels som fångades i linsen den här dagen.

Cold-Case Thorunn, 7 mån
Wahnahnish Crazy in Love, 14 mån
Lovestorm’s Cold Spring 14 mån, ägare Marcus Karlsson

Det var en rolig dag även om regnet kom och gick. Tankarna föddes om att ordna nästa American Cocker Spaniel meetup under hösten 2021. Då kommer vi också förhoppningsvis kunna samlas fler personer samtidigt. Tills dess, ha en fin sommar med era Amrisar och andra hundar!

Så härliga nybadade och nytrimmade

Ja, lika förfärliga kan de vara efter några dagars aprilväder blandat med snö, regn, sol och lera. Här ligger vår nybadade och nytrimmade 8-månaders amerikanska cocker spaniel och myser efter sitt bad.

Jag tycker att bilden speglar deras karaktär så fint. Ligger ner och betraktar, men låt dig inte luras.. en sekund senare är det full fart till det som han kikar på. De är underbara helt enkelt!

Han kallas för Abbe, men heter Eatons Royal Crown i stamtavlan.

Fina hälsoresultat

Våren kommer med fina hälsoresultat för våra unga hundar. Båda våra labradortikar är nu röntgade med fria höfter (A) och armbågar (0). Vår svart/vita amerikanska cocker spaniel-tik är ögonlyst utan anmärkning. Nu planerar vi för en kull Amerikanska Cocker Spaniel-valpar under år 2021 efter vår Svea (Cold-Case No One Knows).

Wallwein’s Roaring Meg,
cleared free in hips (A) and elbows (0).
Wahnahnish Crazy in Love,
cleared free in hips (A) and elbows (0)
Cold-Case No One Knows,
eyes cleared free April 2021.

Tiden går så fort och nu är riktigt höstrusk här

Nu är Amerikanska Cocker spanielvalparna 10 veckor, en har flyttat till sin nya familj och en är kvar här på Stora Väsby. Tack alla som visat intresse för dem. De har varit som två små prinsar här hos oss, så självklart fick de ”royalistiska namn” också.

Nu är höstrusket här på riktigt och det är en utmaning med pälshundar med all blöta och lera. Labradorerna däremot njuter i fulla drag.

%d bloggare gillar detta: