Tiden går så fort och nu är riktigt höstrusk här

Nu är Amerikanska Cocker spanielvalparna 10 veckor, en har flyttat till sin nya familj och en är kvar här på Stora Väsby. Tack alla som visat intresse för dem. De har varit som två små prinsar här hos oss, så självklart fick de ”royalistiska namn” också.

Nu är höstrusket här på riktigt och det är en utmaning med pälshundar med all blöta och lera. Labradorerna däremot njuter i fulla drag.

En vecka gamla

En vecka och en dag har de redan blivit. Tiden går så fort. De två små prinsarna ägnar dagarna åt att äta och sova. Eftersom de endast är två så har de ju hur mycket mat som helst att välja på. Så, de har blivit kraftiga och tjocka. De varken ser eller hör ännu, det dröjer någon vecka till. Det är svårt att slita sig från dem.

Prinsarna jäser hela dagarna och visst är det gott att ha en brorsa att luta sig emot. (Ursäkta det brusiga ljudet i filmklippet.)

Nu är valparna här

Den 14 september föddes två amerikanska cockerspanielvalpar hos oss här på Stora Väsby. I många år har Eatons kennel haft paus i uppfödningen men nu, när vi finns på landet igen, är det en stor lycka för oss att få se valpar födas, växa upp och följa dem genom livet igen. Det är en ynnest.

Det är Doris, Ch. Cold-Case Yours to Keep, första kull och hon sköter sin sysslor exemplariskt. Det är två små prinsar, en svart och en black & tan. Här kommer några bilder, men de är ju ännu så små och de har varken öppnat ögonen eller öronen. Ska försöka lägga upp bilder vart efter de växer.

2 dagar gamla
Doris har paus. Hon luftar sig lite.

Här hittar du mer information om kullen.

Äntligen blir det nya Eatoners!

Efter många år av uppehåll i uppfödningen, så kommer det nu en kull amerikanska cocker spaniel-valpar här på Stora Väsby. Doris (Ch Cold-Case Yours to Keep) går i väntans tider och kullen väntans födas i mitten på september.

Vid ett ultraljud kunde vi konstatera att hon säkert är dräktig. Den mörka cirkeln i övre delen av bilden är en av valparna. Läs mer om kullen här.

Mamma: Doris

Välkommen Kate

Kort reseberättelse om när labradorvalpen Kate kom till oss.

Att resa och hämta valp i Corona-tider kräver planering och noggrann uppföljning av både svenska utrikesdepartementets och andra länders restriktioner för resande och förhållningssätt.

I början på augusti 2020, skulle labradorvalpen Kate kunna resa till oss från Holland. På grund av Corona-pandemin så rådde/råder det restriktioner i hur resande kan ske. Jag fick boka om hela reserutten dagen innan avresa.
Jag vågade helt enkelt inte riskera att inte få komma in i Danmark. Ologiska och röriga regler för svenskar som ska resa till Danmark gjorde att jag bokade färja mellan Sverige och Tyskland i stället. Mellan Trelleborg och Travemünde tar båtresan endast 8 timmar, vilket också skulle vara rimligt för en valp i samband med övernattning.

Foto av Ann H pu00e5 Pexels.com

Bästa resesällskapet, Eva von Celsing, följde med mig på resan när vi lade 200 mil och två båtresor bakom oss. Tack Eva för fantastiskt sällskap och många roliga skratt, speciellt den med konerna i Travemünde hamn då sex kö-filer med passagerare i bilar som skrattade åt oss.

Uppfödaren Pim Candel, Wahnanish kennel, hade vänligheten att möta oss i Tyskland så att vi inte skulle behöva åka in Nederländerna då svenska UD avrådde resa dit vid den tiden på grund av Corona-pandemin.
Vi möttes självklart utomhus, och såklart på en hästhoppningstävling. Hade varit kul att stanna och titta lite men vi hade lång resa hem så vi styrde kosan hemmåt.

Båtresan hem gick fantastiskt bra. Det var många hundar med på båten och rederiet hade varit smarta att lägga alla hundhytter i korridoren som ledde ut på däck till en liten iordninggjord ”hundtoalett”. Bra service TT-line! Även om vår valp inte alls förstod vad hon nu skulle göra i den där lilla gruslådan (ha ha ha).

För övrigt var båten anpassad för Corona-situationen. Munskydd var obligatoriskt, det fanns handsprit att nyttja på många många platser och alla höll avstånd.
Matbufféerna var borttagna. Frukosten serverades som brick-frukost där personal bakom disk serverade vad man önskade. Så det kändes sansat och respektfullt för situationen.

Här är vi hemma på Stora Väsby igen! Kate har klarat resan fint. Hon är uppspelt och har spring i benen. Härliga ras som är så positivt till så många olika situationer. Välkommen Kate och thank you Pim for a lovely puppy! Se hennes sida här.

New champion!

Ville got a new title on March 1. Amongst 90 labradors he won the open class and won the CC as third best male of the day at the Swedish Spaniel & Retriever club show in Moheda, Sweden. We are so happy, he is such a joy. He can now title himself SweShCh NordicW-15 Follies Wilson. Thanks to the judge of the day, Mrs Maritha Östlund-Holmsten and of course thank you to the breeders Helena and Anna-Liisa Kaitila in Finland.

Nordic W-15 SweShCh Follies Wilson

Det går inte att leva utan dem

Så äntligen efter 1,5 år utan amerikansk cocker spaniel i huset, så har vi äntligen en ny liten amris hemma. Vi har saknat våra amrisar varje dag. Till slut kom vi till insikt, att det inte går att leva utan dem. Doris som hon kallas är barnbarn till Ch Eatons the Batman och det känns fantastiskt.

img_2994

Patric och jag när vi hämtar Doris (8 veckor) hos Marcus i Karlskrona.

Doris

I stamtavlan heter hon Cold-Case Yours to Keep. Det känns fantastiskt att den lilla bor hos oss nu. Tack Marcus för den lilla princessan :-).

<span>%d</span> bloggare gillar detta: