Updates

Ny Dansk Champion

SE(u)UCH Wahnahnish Crazy in Love blev dansk utställningschampion på Internationella utställningen i Fredericia den 11 februari.

Av 75 anmälda labradorer blev Kate 2:a bästa tik och erhöll det danska certifikatet. Även CACIB kommer att tillfalla Kate då den tik som vann redan är internationell champion. Jippi :-). Den långa resan gav ett fint utfall. Domare var Henric Frykstrand.

Vi har fått valpar

Den 14 november föddes 6 Amerikanska Cocker Spaniel valpar.
4 svarta hanar, 1 black & tan hane och 1 black & tan tik.
Stamtavla och mer information hittar du här.

Pappa är: DKJV-21, DJCH Eatons Royal Crown
Mamma är: Cold-Case No One Knows.
Här är pappa och mamma till valparna. Två glada och busiga hundar.

Labradorvalpar, så spännande

Efter många års uppehåll av att föda upp labradorer, är det med en enorm glädje jag ser fram emot en kull med födsel förhoppningsvis i slutet av maj!
Pappan till valparna är en hund jag länge haft en önskan att få en kull efter. Han är född år 2000 och lever alltså inte längre. Han har många gånger om bevisat sitt värde som avelshund. Nu håller vi bara tummarna att tiken är dräktig.

Föräldrar till kullen är AMCh Dickendall Davaron Gable och Wallwein’s Roaring Meg. Förväntade färger på valparna är svarta.

Mer information om föräldrarna, hälsa och stamtavla hittar du här.


Utställning i 2 dagar i Sandviken

Svenska Spaniel och Retrieverklubben höll tvådagars utställning i Sandviken den 26-27 mars. Vår bruna labradorböna, Wallwein’s Roaring Meg som står för championat, var 2:a bästa tik båda dagarna med reserv-certifikat. På söndagen deltog 50-talet tikar för Patric Ragnarsson. Fotot är från ett tidigare tillfälle. Se Megs sida här

Eatons Singleton, 7 månader, gjorde debut den här helgen. Super-happy tog han dagarna med ro och blev Bäst-i-rasen-valp båda dagarna och BIS-2 valp i finalen på lördagen. Tyvärr kunde vi inte stanna till finalen på söndagen.
Ser fram emot att kunna visa honom lite mer under våren och sommaren.

Superweekend på SSRK dubbelutställning i Kramfors

Två-dagars utställning i Kramfors 9-10 oktober med väldigt fina resultat i båda raser. Totalt hade vi 4 CERT, 1 reserv-CERT, 2 BIM och BIS/BIM4 med oss hem!

🖤Eatons Royal Crown, 2 CERT, 2:a bästa hane båda dagar.

💛 Wahnahnish Crazy in Love, 1 CERT, 1 reserv-CERT, 1 BIM och 4:a i BIS/BIM finalen.

🤎Wallwein’s Roaring Meg, 1 CERT och 1 BIM.

Stort tack till domarna Joakim Ohlsson and Börje Johansson för er uppskattning av våra hundar.

Mr Single är här

Svea (Cold-Case No One Knows) har valpat. I fredags den 20 augusti kom en valp ut, en svart hane. Vi har misstänkt att det kanske inte var så många eftersom hon inte var så rund om magen. Både mamma och valp mår jättebra! Eftersom han inte har några syskon så har han några gose-djur att mysa med. Han är ju då också ensam vid ”matbordet” och äter massor, så han är rätt ”kraftigt byggd” som det brukar heta *ler*. (Han är tingad.)

Mer info

Superdag för vår amerikanska cocker

Eatons Royal Crown & Anna

Eatons Royal Crown blev Bäst i rasen och 3:a i gruppfinalen på SKK Södermanlands kennelklubbs inofficiella utställning för alla raser i Strängnäs 14 augusti. Tack till Cindy Pettersson som dömde. Totalt var det 356 anmälda hundar.

Eatons Royal Crown was Best of breed and group-3 at the Sodermanlands kennel club’s all breed open show in Strängnäs on August 14th with a total of 356 entered dogs! Thank you to the judge, Cindy Pettersson for your lovely words.

photo: Stefan Johansson

To the right: BOB Eatons Royal Crown, breeder & owner Anna Geschwindt Eriksson.
To the left: BOS Karisgårdens Parti Tribute, breeder & owner Annie Linderson
Judge Cindy Pettersson in the middle.

Jippi, vilken utställningspremiär!

photo Håkan Dahlin

Efter 1,5 års uppehåll genomfördes den första hundutställningen i Västerås den 17 juli 2021. Våra ungdomar som hittills aldrig har varit på utställning på grund av pandemin fick göra premiär.
Jag är väldigt stolt över vår ”chokladbit” Wallwein´s Roaring Meg (US Ch Big Skys Stone Kutter – SE JV-19 Wallwein’s Il Sassi Rosso) som vid 16 månaders ålder debuterade med att bli bästa tik med cert, nordiskt cert och BIM.

photo Håkan Dahlin

Eatons Royal Crown (DK V-19 Kungsljuset Rodeo Drive – SweShCh Cold-Case Yours to Keep) debuterade också, bara 10 månader gammal. Efter ett uppehåll på 13 år i uppfödargärningen så föddes en kull amerikanska cocker spaniel valpar under förra året. ”Abbe” stannade hos oss och det känns extra roligt att få visa upp sin egen uppfödning. Han vann juniorklassen med Ck och blev 3:e bästa hane.

Tack för alla grattis under dagen!

Det var en extremt varm dag med cirka 30 graders värme och nästan ingen skugga alls på utställningsplatsen. Så husse och Meghan åkte till sjön och tog en simtur på kvällen.
Det var hon värd.