American Cocker meetup på Stora Väsby

På söndagen den 23 maj träffades vi; Marcus, Jennifer och jag för en American Cocker meetup här på Stora Väsby. Vi är tre uppfödare som föder upp och delar intresset för amerikansk cocker spaniel, men alla tre har även engagemang i andra raser. Lång tid har gått sedan i stort sett alla aktiviteter med hund ställdes in på grund av den pågående pandemin. Många av oss aktiva med hund saknar verkligen att få kunna träffas, träna våra hundar, se varandras hundar och samtala om vårt stora gemensamma intresse.

Från vänster: Marcus Karlsson, Cold-Case kennel, Jennifer Bandell, Kungsljuset kennel och Anna Geschwindt Eriksson, Eatons kennel.

Enligt planeringen initialt skulle vi vara några fler den här dagen, men med osäkra väderprognoser gick det inte att garantera att vi skulle kunna vara utomhus hela tiden. Så det blev vi tre. Den här dagen hade vi med oss några av våra nerklippta hundar samt valpar och unga hundar som behöver träna på att träffa andra hundar och uppleva nya miljöer.

Förmiddagen ägnades åt de unga hundarna som fick träna på att stå på bordet och träna lite ringträning inför att utställningarna ska öppna upp igen. Jättekul att titta på de något äldre nerklippta hundarna också. Andra perspektiv och ett nytt sätt att uppleva hundarna på än när de är fullpälsade. Så intressant och lärorikt.

Spåra och apportera

Efter lunch med grillade viltburgare och tillbehör var det dags för lite ”prova-på” för våra valpar och unga hundar. De fick prova att spåra rådjursklöv och att apportera en liten rapphöna. Alla hade stort intresse och var duktiga, även fast någon tänkte döda rapphönan en extra gång till.

”Signe” (Kungsljuset Savage Love) 5 mån

Här är några fler blandade bilder från dagen och som du ser var det inte spaniels som fångades i linsen den här dagen.

Cold-Case Thorunn, 7 mån
Wahnahnish Crazy in Love, 14 mån
Lovestorm’s Cold Spring 14 mån, ägare Marcus Karlsson

Det var en rolig dag även om regnet kom och gick. Tankarna föddes om att ordna nästa American Cocker Spaniel meetup under hösten 2021. Då kommer vi också förhoppningsvis kunna samlas fler personer samtidigt. Tills dess, ha en fin sommar med era Amrisar och andra hundar!