Välkommen Kate

Kort reseberättelse om när labradorvalpen Kate kom till oss.

Att resa och hämta valp i Corona-tider kräver planering och noggrann uppföljning av både svenska utrikesdepartementets och andra länders restriktioner för resande och förhållningssätt.

I början på augusti 2020, skulle labradorvalpen Kate kunna resa till oss från Holland. På grund av Corona-pandemin så rådde/råder det restriktioner i hur resande kan ske. Jag fick boka om hela reserutten dagen innan avresa.
Jag vågade helt enkelt inte riskera att inte få komma in i Danmark. Ologiska och röriga regler för svenskar som ska resa till Danmark gjorde att jag bokade färja mellan Sverige och Tyskland i stället. Mellan Trelleborg och Travemünde tar båtresan endast 8 timmar, vilket också skulle vara rimligt för en valp i samband med övernattning.

Foto av Ann H pu00e5 Pexels.com

Bästa resesällskapet, Eva von Celsing, följde med mig på resan när vi lade 200 mil och två båtresor bakom oss. Tack Eva för fantastiskt sällskap och många roliga skratt, speciellt den med konerna i Travemünde hamn då sex kö-filer med passagerare i bilar som skrattade åt oss.

Uppfödaren Pim Candel, Wahnanish kennel, hade vänligheten att möta oss i Tyskland så att vi inte skulle behöva åka in Nederländerna då svenska UD avrådde resa dit vid den tiden på grund av Corona-pandemin.
Vi möttes självklart utomhus, och såklart på en hästhoppningstävling. Hade varit kul att stanna och titta lite men vi hade lång resa hem så vi styrde kosan hemmåt.

Båtresan hem gick fantastiskt bra. Det var många hundar med på båten och rederiet hade varit smarta att lägga alla hundhytter i korridoren som ledde ut på däck till en liten iordninggjord ”hundtoalett”. Bra service TT-line! Även om vår valp inte alls förstod vad hon nu skulle göra i den där lilla gruslådan (ha ha ha).

För övrigt var båten anpassad för Corona-situationen. Munskydd var obligatoriskt, det fanns handsprit att nyttja på många många platser och alla höll avstånd.
Matbufféerna var borttagna. Frukosten serverades som brick-frukost där personal bakom disk serverade vad man önskade. Så det kändes sansat och respektfullt för situationen.

Här är vi hemma på Stora Väsby igen! Kate har klarat resan fint. Hon är uppspelt och har spring i benen. Härliga ras som är så positivt till så många olika situationer. Välkommen Kate och thank you Pim for a lovely puppy! Se hennes sida här.